A Kreatív rajzolás tanfolyamon használt tanulási hatékonyságot növelő feladatsor, melyet reggelente felfrissülésként, vagy egyszerűen azért is végig csinálhattok, hogy a lehető legjobb legyen a napotok:

 1. Igyál egy pohár vizet!


 2. mély levegőt vettünk, jól átszellőztettük a tüdőket
  a) sóhajts nagyokat, mintha valami nagy tehertől szeretnél megszabadulni

  b) végezz "Ha" légzéseket: belégzéskor a vállaidat közelítsd amennyire csak tudod a füleidhez, kilégzéskor nagyon hangosan mondd "Hhhha"

  c) végezz teljes légzést: szívd be a levegőt, hogy a hasad emelkedjen majd a mellkasod is emelkedjen, tartsd benn a levegőt, amíg háromig számolsz; majd úgy fújd ki a levegőt, hogy először a hasadat húzod be, majd a mellkasodból préseled ki. Ezután ne rögtön lélegezz be, hanem előbb számolj háromig, és utána hasba be ....stb.
  Nagyon jó kis oktató videót találtam erről a youtube-on!


 3. csipkedd meg a körmeid melletti területeket jobbról és balról is

 4. mély levegőt vettünk, kezeket a mellkas elé emeltük, megfogtuk a hüvelykujjunkat, és jó erősen végigmasszíroztuk az ujjtőtől az ujj végéig, miközben a vállunk fölé emeltük a könyökünket és a levegőt kifújtuk. Ugyanígy a többi ujjunkkal is mindkét kézen.

 5. A két kulcscsont alatt masszíroztunk, a másik kezünk a köldökön, és a szemünkkel jobbra-balra néztünk úgy, hogy a fej nem forog. Mindeközben a nyelvedet tapaszd a szájpadlásodra.

 6. nagy keresztmozgások következtek: térdekre ütöttünk keresztbe, „csárdást” jártunk à bokát hátunk mögött megütöttük keresztbe, majd „balettoztunk”   (elnyújtóztunk jobbkézzel oldalra jobbra, miközben a ballábunkat felemeltük szintén)

 7. összetekertük magunkat; a bátrabbak a könyökükkel megérinthetik a térdüket! :-)

 8. a kezeket közeltettük magunk elé, úgy, hogy az ujjak összeérjenek, majd az ujjak, tenyerek közötti kis háromszögön keresztül néztünk és összpontosítottunk.

 9. A varázslatot a fejünkből kiemeltük és betettük a szívünkbe, s végül nagyot sóhajtottunk.

 10. ráhangolódtunk a delfines zenével és elképzeltük a kedvenc pihenőhelyünket és a virágunkat.
  https://www.youtube.com/watch?v=dwWapoV23Bg&t=51s

Alkalmazzátok bátran, és nyíljatok ki, fejlődjetek napról napra!

 

Szeretettel!

 

Szilvia